tirsdag 5. oktober 2010

Til minne...

Til minne om en grepa dame vil jeg her legge inn en oppskrift jeg fikk fra henne...

Italiensk salat à là Bitten

Revet kål og gulrot
strimlet purre
kokt skinke i stimler
litt hakket sylteagurk
Mest majones og litt rømme
salt og pepper

Blandes og nytes!
Velbekomme og takk:-)

5 kommentarer:

 1. Hørtes godt ut ! Sunt også !
  Klem fra bestemor;)

  SvarSlett
 2. Hørte godt ut ja! Er det en øst-europeisk oppskrift?? Minner meg om min polske svigermors valg av ingredienser og sammensettinger.. elsker de salatene!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så vidt jeg vet er det en heil-norsk oppskrift. Hun jeg fikk den av var av den gamle skolen og meget god på norsk husmannskost fra bunnen av. Og smaken er NYDELIG! Så bare prøv;-)

  SvarSlett
 4. Den er HELNORSK men allikevel et snev av polen.. Den er GREPA god! Snakket akkurat med en polsk venninne om "tradisjonell norsk kost", som forsvinner mer og mer, til fordel for utenlandske mat retter, og hvor hun forteller meg at det samme gjelder for Polen.. "La oss bevare og skatte kjøttkaker og gamle tradisjoner"... Eller hva?

  SvarSlett
 5. ÅÅÅÅååå det høres ut som salaten jeg alltid spiser i Polen :):) Vi bor på en bodegård der nede,sammen med flere genrasjoner av min venninnes familie. Det er som og skru tiden 100 år tilbake om ikke mere for vår del :)Her hentes grønnsakene rett fra åkeren...
  Vi må opp tidlig om morgenen,barna elsker og være med ut i fjøset og hente melk som melkes for hånd :):) Inn til hønsene og hente egg,og mate grisene med middags rester fra dagen før. Her kastes ingenting i søppel dunkene,av matavfall :):) Så er det inn til bestemor,og hente rykende ferske brød,og dekke bordet til frokost. Det er bondesjarme det,utenfor vinduet,kan en gløtte brt på hønsene som flakser ute i det grønne gresset...det er så kos ;)
  Takk for hilsen hos meg :)

  SvarSlett

Hei! Hyggelig at du har lyst til å skrive noe til meg! Har du egen blogg vil jeg gjerne besøke den og! Hilsen Ida