mandag 22. november 2010

Varmevifte med følger...

Våkent i dag og lusket som vanlig ut på kjøkkenet, litt trøtt og i ferd med å våkne... Syns jeg plutselig så en skygge som beveget seg! ...På gulvet... under spisestubordet... Jeg tente lyset og skrudde det opp på fullt... Myste litt før jeg så den... Der på gulvet ved siden av et bordben satt en liten mus!!!

Å nei, tenkte jeg... Hvordan har nå den kommet seg inn hit da! Må jo få tassen ut herifra også... Det var jo ikke så lett. Den ville liksom ikke den samme veien som jeg ville den skulle, og det endte med at den gjemte seg bak peisen i en sprekk jeg ikke så ihvertfall.

Forsøkte å rulle et lite teppe sammen og legge det halveis ut terrassedøren for å få musen til å velge DEN veien... Det var ikke snakk om!!! Rakkern hadde andre planer! Ikke ut i kulda for den, nei!!

Da jeg gikk på jobb hadde den vunnet første runde, og jeg måtte se meg slått...Var til og med inne på tanken å låne naboens jaktglade hannkatt, men slo imidlertid det fra meg da jeg tenkte på det blodbadet det kanskje hadde ført til... Ringt mannen min istede og ba ham kjøpe musefelle (helst den typen som ikke klapper sammen, men fanger dem). Neste runde skulle bli min! Tok en runde rundt huset da jeg kom hjem for å se etter spor i snøen... Var jo litt opptatt av hvor rakkerfanten hadde tatt seg inn!!!

Under veggen der det nye flotte varmevifteannlegget så jeg det... ørsmå spor etter mus, og en STOR sprekk der den kan ha kommet inn via vifteanlegget. Dette skal de få rette opp i morgen!!!

Da jeg kom inn var det ikke en mus å se noe sted, men så hørte jeg den... Oppi aviskurven min satt tassen og koste seg og trodde nok sikkert den hadde funnet seg verens fineste nye bolig! Hehe,tenkte jeg og bar hele stasen ut på terrassen. lente kurven over på siden og musetassen gjorde et trampolinesprang ut fra den... Ut i friheten og kulden! Phu!

Husmus, Mus musculus

Phu! Der slapp jeg unna musefeller og gift og all verdens ekle musefjerningsremedier! Gjett om JEG er glad!!!

2 kommentarer:

  1. He he he...for en gullfin historie. Og STORT hjerterom har du også. Tror ikke den musen er klar over hvor heldig den var som kom til akkuratt DEG!:)

    Lykke til med tetting av musehull og god varme i stua:-)
    Ha en finfin kveld!
    God klem fra Anne Karin

    SvarSlett

Hei! Hyggelig at du har lyst til å skrive noe til meg! Har du egen blogg vil jeg gjerne besøke den og! Hilsen Ida