søndag 5. desember 2010

Bærums Verk

På lørdag var jeg sammen med mine to beste venninner på juleshopping. Vi møttes hos den ene og dro til Bærums Verk sammen. DET var litt av en opplevelse! Jeg var klar over at det var en del gamle røde stuer som vi skulle til, for sånn er det jo der, men jeg var ikke forbredt på alt rundt det som var der i forbindelse med julehandlen, og de andre som faktisk holdt til der hele året...


Det var SMIE der hele året, der vi kunne se rett inn i smia, og handle det de smidde der...

Det var glassblåseri der glassblåsern var en fantastisk kunstner som lagde flasker som så ut som istapper og andre ting. Alt var åpent så vi kunne stå inne og se alt som foregikk. Det var helt stille blandt tilskuerne, av respekt for de som jobbet. Et utrolig fasinerende sted.

Det var boder ute, med salg av alt fra tovede ullprodukter til billedkunst eller varm kakao. De som sto i bodene var nok litt kalde, for gradestokken viste -18 grader. Men for oss andre var det jo mulig å varme seg ved tønnermed bål i som var tent på strategiske steder, eller gå inn i butikker med for eksempel hånlaget sjokolade, smykker og quilte eller andre ting. Butikkene er gamle hus som er restauret opp fra sin tidligere funksjon (som stoffbutikken som tidligere var et grisehus), og gjennoppstått med ny funksjon.


Det aller første som møtte oss da vi kom ved halv elleve tiden var en samedame med fem reinsdyr! To av dem med slede. De var der for at barna kunne få den opplevelsen det er å kjøre reinslede:-) Det var også hest og vogn der for barna, og andre lekemuligheter på gamlemåten. På et bilfritt sted som det var, med alle de koselige gamle, røde stuene ble det en utrolig spesiell atmosfære der... dit drar jeg GJERNE igjen!

Fikk også shoppet litt julegaver:

Kjøpte sminkeskrin til jentene i familien, en knappeboks som tilleggsgave og en far og sønn ramme til min bror. Må nok også innrømme at jeg kjøpte endel til meg selv også... Er jo sånn det bare blir det! Tigths, strømpebukser, pepperkakeformer, og en mappe til kort osv... Når det regner på presten drypper det jo som kjent på klokkeren;-) 

Ha en flott uke der ute!! 


3 kommentarer:

 1. Heihei Ida! Så flotte bilder, dit fikk jeg også lyst å dra! Jeg har vært der noen ganger, men bare på sommeren. Kan tenke meg til at julestemningen er fantastisk flott der, litt sånn Skomakergate-jul:-) Ha en fin uke! Ps! Prøver kanskje brente mandler om jeg ikke finner "mélasse":-) Ja, bor her for en periode, blir rart å feire jul her uten (ekte) snø. Ruthe

  SvarSlett
 2. Hei! Dette så da utrolig koselig ut!!!
  JUlestemning så det forslår!
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 3. Her skulle jeg ha vært med deg!! Det hørtes så spennendes ut med åpen løsning så publikum kunne få se. Har selv opplevd å se glassblåsing, og dessuten prøvt det selv også. Jammen skal jeg si at det trengs lunger og magemuskler for å få det til, det er litt av et kunstverk! Kjempe trivelige bilder med reinsdyr og hest tilstede. Må ha vært en koselig dag:-)

  Nydelig jule-heading du har fått deg, herlig stemning:)

  Men kos deg videre med hverdagen også, for den er god den og:-))
  God klem fra meg til deg!

  SvarSlett

Hei! Hyggelig at du har lyst til å skrive noe til meg! Har du egen blogg vil jeg gjerne besøke den og! Hilsen Ida