mandag 25. januar 2010

Syden-natt

Våknet en natt
Av at jeg skvatt



Det virkelig kilte
Som noe pilte


Over halsen min
Som en fjær så fin


Var nok bare en drøm
Trenger mer søvn



Der var det på ny!
Jeg hylte ”Å FY”!



Og spratt så opp
Tente lys i samme hopp



Rev teppet av i en fart
Og ristet det skikkelig hardt!


På låret mitt var det noe som satt
Det var en diger kakkerlakk!!!!


En diger en som satt og lurte
Jeg smalt til den så det suste!


Der lå den nedenfor min seng
Og jeg som sto der oppi den!


Da er det godt å ha en prins
Det er jammen godt at sånne fins!


Han lånte en av mine sko
og kakkerlakken skikkelig slo!


Den som var så stor og flott
Som hans egen tommeltott!



Huff...

Ida

søndag 24. januar 2010

Hjemme fra flukt til Tenerife..

Har akkurat kommet hjem fra en digg tur til Sydens varme og sol... På Tenerife var jeg sist for 25 år siden, og det var like deilig der som jeg husket det. Denne uken var vi rett og slett flyktninger... Vi flyktet fra snø og kulde, dritt lei over å aldri bli skikkelig gjennomvarm i hele kroppen... Det var akkurat det vi trengte!
Mannen min og jeg leide en rød StreetKA en dag, og cruiset rundt øya etter mine eminente kartanvisninger... og kom oss faktisk dit vi skulle!! Men med litt iblandet flaks må jeg nok innrømme...





Vi fikk sett den vakre Masca-dalen og kjørte videre til Porto de la Cruse, før vi satt bilnesen oppover og oppover og oppover...


Helt opp til Teide og 2230 meter på det høyeste. Og deretter ned på vår egen side (Playa de los Americas). Pico del Teide er visst 3700 meter høy.. (Du ser fjellet i bakgrunnet av bildet) Anstendig det!



mandag 18. januar 2010

Salvador Dalì


En kunstner jeg har skikkelig sansen for er den meget eksentriske Salvador Dalì. Har vært i huset hans i Cadaces og på Dalì-museet i Figueres i Spania. Var i Florida for et par-tre år siden, og der var det jammen meg et Dalì-museum der også som vi besøkte. (Det lå i St. Petersburg på vestkysten av Florida.)  Han har så mange rare detaljer i bildene sine at det stadig dukker opp noe nytt når jeg kikker på dem... Digger dem!!! :-)

fredag 15. januar 2010

PARASITTER




Ja, de finnes faktisk overalt

Overlever om det er varmt eller kaldt



De kan svømme, de kan fly

Og finnes ikke sky



Hardt, bløtt, søtt eller salt

De spiser opp alt



Livsgrunnlag blir strypt

For ørken skapes av disse kryp



De går slett ikke lei

og bryter ned alt på sin vei



Ingenting biter på

Om de er store eller små



Nei, med stort hell

Reproduserer de seg selv

 



Umulige å bli kvitt

Mennesket, jordens parasitt


Ida








torsdag 14. januar 2010

Emmelines (k)oppfordring...


Her er te-koppen min... Fylt med deilig te! (Gøy å flørte litt med PhotoScape!)

onsdag 13. januar 2010

Photoscape til meg og...


Da er Photoscape lastet ned! Har lekt meg litt med noen bilder allerede :-) Det blir jo ganske bra da!!! Takker Aase i: http://aasesfantastiskeverden.blogspot.com/ for tipset!

tirsdag 12. januar 2010

Silkeføre i solskinn...



For et fantastisk vær! Det var så fint i dag at jeg angret på at kameraet mitt lå hjemme da jeg gikk min lille lunsjtur. Men uansett ga det meg lyst til å gå på ski i solskinnet og silkeføret! Det minnet meg om da vi bodde i Oslo og gikk endel i Nordmarka... Det var helt unikt! Bildet er av meg på en av våre skiturer til Skjennungstua:-) Deilig!

søndag 10. januar 2010

Opp MONSTERBAKKEN...


Dette er deilig... Sitte i sin egen stue, god og varm, å se løperne slite og klatre opp slalombakken i Val di Fiemme... Er jo selvfølgelig stolt over våre norske utøvere!! Kristin Størmer Steiras femteplass var bra! Hun gikk jo et kjempeløp! Deretter Magnus Moan, vår staute kombinertløper, ta en femteplass. Godt jobbet Magnus!!! Så det var veldig vanskelig i bakken!
Så er det duket for det mest spennende løpet... Må jo innrømme at de andre nærmest har vært for oppvarming å regne! Krysser jo fingerne for at ikke Northugen tok seg alt for mye ut i går! Starten går og Bauer som startet 8 sekunder etter, tar raskt inn på Petter som ikke gjør det billig for ham å ta han igjen...  Petter slipper Bauer forbi i god tid før bakken så han kan få drahjelp... Så kommer bakken... Petter slipper mer og mer... 13,6 bak ved 7,5 km.... avstanden bare øker og øker... Bauer er sterk og seig... ved 8,4 km har avstanden blitt 42,6... Fortsatt er bakken bratt og lang... Ved 9,1 har avstanden økt ytterlig og Bauer flagger seg inn i mål vinner klart over Northug som tar en fortjent andreplass. Godt gjort Petter! Så det var tøft for deg! Stiv som en stokk kom du deg over streken... 1, 16 etter Bauer som vant suverent!!
Hmm.. lurer på om vi skal gå ut å spise i dag? :-)

lørdag 9. januar 2010

Tour de ski

Herregud!!!!! Dette var spennende!! Petter er jo helt utrolig i hans kraftanstrengelse:-) Bauer så jo ut til å bare dra i fra, men Petter hentet inn 9 sekunder på bare under 2 kilometer!! Gleder meg til i morgen for å se slutten på denne thrilleren!!! :-)

fredag 8. januar 2010

Sol og frost...


På vei hjem fra jobb i dag fikk jeg tatt noen fine bilder av den fantastiske naturen rundt meg... er veldig fasinert over kontrasten det er ute nå... Varmt i fargene der det er sol, så man på bilder ikke ser hvor kaldt det egentlig er... Bitende kaldt og samtidig utrolig vakkert!

Vannet dampet som aldri før... Frostrøyken steg...


Eiken som jeg alltid har likt så godt ståler som aldri før!!!

onsdag 6. januar 2010

BRRRRRR.... Det er kaldt ute!

Har hatt et forsett om å gå tur i lunsjpausene på jobben... Kastet inn håndkle i dag... Orket ikke å gå ut i -13 grader og vind. Er jo tross alt ved fjorden jeg går tur, og det er bitende kaldt når det blåser! Heldigvis er det jo JEG som bestemmer! Så tur kan jeg gå på når jeg vil!!! MÅ jo ikke gå i all slags vær heller;-) Da jeg gikk hjem så jeg at det dampet fra vannet! Flott å se på i kulda!

søndag 3. januar 2010

Lys i mørket


Husk å tenne lys nå i vinter-
mørket! Jeg har endel egenproduserte lys å brenne fremover... Det er så fint å ha noen nå i denne mørke, kalde delen av året... Brrrr ute.... Men varmt inne.

lørdag 2. januar 2010

Ut med julen!!!

Da er julen ryddet vekk for denne gang... Deilig!!! Har satt fram en av våre fine julegaver... Dette fatet er ikke ferdigdekorert, men laget til oss! Personlig og fin gave:-) Flott!!



Gjorde seg på stuebordet syns jeg! Tusen takk;-)

Vinne en klokke hos Hvit linje

http://hvitlinje.blogspot.com/2009/12/jeg-feirer-arets-siste-dag-med-en.html
Her er en flott klokke å vinne! Koselig blogg også!

fredag 1. januar 2010

Stillhetens ekko runger...

HALLOOOOO!!!!!
.............................
ER DET NOEN DEEEEEER!!!!!!!?????

INGEN??????

Nei....

Ingen...

Kun et ekko kan jeg ane...

Ekko av stillhet...

For hvis var det noe andre enn meg her

ville du vel trykket på en av reaksjonsknappene?

Eller lagt igjen en liten melding til meg?

Ekko i 2010

Godt nytt år, ekko!!!!