mandag 31. oktober 2011

Skummelt!!!!!

Halloween går mot slutten, og igjen har vi fått besøk av en hel hurv små hekser, trollmenn, kjærringer,             batmandamer og fantasifigurer vi ikke hadde en IDE om at fantes!!!  Kjempegøy!! Jeg er egentlig av den        oppfattelsen av at dette ikke er en Norsk tradisjon, og savner egentlig god gammledags Julebukk, men når      det er sagt må jeg også legge til at jeg handler inn til denne kvelden, og setter lys på trappen. De som kommer er jo så FINE!!! Eller vent.... Fikk beskjed i dag av en liten heks at de ville helst kalles DET  MOTSATTE!!! Så det jeg faktisk mener å si... DE ER JO SÅ SKUMLE!!!     ( Og så skjønne :-)   Ha en skummel kveld der ute!!! Det har vi!!!                                                                                                                                         

søndag 30. oktober 2011

Da var avgjørelsen tatt...

I går var jeg en tur på "Heimen" i Oslo og så på, prøvde og vurderete Oslo Jubileumsdrakten og Sørkedalsbunaden. Jeg hadde med et par venninner som hjalp meg litt i vurderingene. Først prøvde jeg Jubileumsdrakten... Etter nøye vurdering fant vi ut at jeg kledde best hvit bluse og gyllent skjerf og forkle. Jeg tok det på meg og var forsåvidt veldig flott i klærne. Den sorte jakken jeg prøvde var ca tre nummer for stor og ga egentlig ikke noe inntrykk i det hele tatt... Det var varmt å prøve og blusen var i silke. Jeg var svett og varm før det var gått tre minutter, og følte meg ikke særlig fresh...
Deretter var det Sørkedalsbunaden sin tur... På med en luftig linbluse og selve ullstakken. Plutselig falt alt liksom helt på plass for meg! Det var liksom RIKTIG! Veldig rart egentlig, for jeg gikk inn i butikken med mest lyst på Jubileumsdrakten, og gikk ut derifra med et smil om munnen og en bestilling på Sørkedalsbunaden i lommen. Selv om det egentlig var 8 mnd. levering på den lovet de meg den til 17 mai:-)

JEG ER GLAD NÅ!! HURRA!!! Gleder meg:-)


Det er veldig hyggelig å ha et sted jeg faktisk kan bruke bunad fra. Gir liksom en ekstra tilknytning for meg. Så nå er det bare å vente til den er klar!!

fredag 7. oktober 2011

Hjelp meg!! Sørkedal eller Jubileum????

Da var bunaden solgt, og jeg er i ferd med å gruble over hvilken bunad/drakt jeg virkelig føler tilhørlighet til... For NOE må jeg jo ha!!

Valget per i dag står mellom en Sørkedalsbunad,som ikke er så vanlig, men det eneste stedet jeg virkelig har familie-tilknytting, og en Oslo 1000-års Jubileumsdrakt.

Dette er Sørkedalsbunaden...


Og dette er Jubileumsdrakten...

Syns jo de begge er fine og unike, men jeg er veldig i tvil her...Sørkedalsbunaden er jo litt "kjedelig og bunads-vanlig" kanskje, mens Jubileumsdrakten er jo stiligere, men er jo ikke noen bunad, men en mer moderne drakt, og kanskje jeg blir lei av den?

Hvilken syns du jeg skulle velge????

torsdag 6. oktober 2011

"Happy working song" til hjelp???

http://www.youtube.com/watch?v=Pb2si7fClqA



Hadde jeg bare hatt disse evnene skulle jammen vaskekluten fått svingt seg her hjemme (og vaskedamen blitt arbeidsledig)!! Jeg prøver så godt jeg kan å få hybelkaninene til å hoppe og danse opp i vaskebøtta av seg selv, men jeg har visst ikke helt teken enda... Duene er ikke like villige til å komme innom å hjelpe til heller... Kan det være at det er fordi de er norske tro???

Og den musen som tittet innom i vinter... Vel, må innrømme at den fikk friheten sin uten å vaske etter seg først... Idioten meg som ikke tenkte over det, men jeg skulle jo selvfølgelig ha satt KRAV til den!
Frihet mot rene gulv! 
Jaja, får fortsette å øve på sangen... Kan jo hende den snart virker?? ;-)