torsdag 31. mars 2011

Snakk om forandring!!!

 
Vi kvinner er engler, helt til noen ødelegger vingene våre..
Da flyr vi videre på et kosteskaft..
 ;-D Ha en fin kveld!
 

mandag 28. mars 2011

Min lille hemmlighet...

Har jeg en liten hemmelighet? JA...
Vil jeg dele den?...mmm.. JA...
Vet jeg da et det ikke lengre er noe HEMMELIHET?... JA!

Men dette er egentlig litt KULT, og har noe med andre blogger å gjøre...
Så her er det:
Jeg har funnet den beste måten å gå ned litt i vekt på... ("Drittkjedelig tema" tenker du vel egentlig nå..)! Men det som er FIIINT er at jeg har ikke gjort annet enn å spise noe jeg syns er kjempe digg!!!

Det morsomme er at det jeg spiser er faktisk de supergode knekkebrødene jeg fikk oppskriften på her på nettet. Hos "Hverdagslivet" var det oppskrift på knekkebrødene til Trine Grong, og det eneste jeg har gjort er å bytte ut 2 dl. av de 4 dl. Havregrynene som er i oppskriften med ca 2 dl Kruskakli.


Nå baker jeg knekkebrød to ganger i uken, og har på under 2 måneder gått ned ca 2 kilo uten å egentlig ha gjort noe for det... Jeg tror fullt og fast at de knekkebrødene er årsaken:-) Jeg har nesten ikke rørt en brødskive på denne tiden, knekkebrødene dekker skikkelig det behovet, og er mettende og digge som bare det.

Så dette var månedens kjedeligste tema, dere! Slanking! Så nok om det... Ikke spesielt spennende eller viktig egentlig, syntes bare det var litt gøy å dele denne lille hemmeligheten, som nå ikke er noen hemmelighet lengre... Ha en fin dag!

søndag 27. mars 2011

Kloke ord...

Alle de dagene som kom og gikk....
....Ikke visste jeg...


...at DE....


... var selve LIVET!!!

Husk å leve livet der ute!!!! Jeg prøver selv å være et JA-menneske... Det innebærer å si JA til det meste.


Ikke utsett det du ønsker å gjøre til du skal pensjonere deg, det KAN desverre være for sent... Snakk om dine drømmer med andre, og prøv å legg planer som ikke er ALT for langt inn i fremtiden... Dette er for meg veldig viktig!!

 Nyt livet NÅ, det er faktisk nå du lever!!!!

Ha en flott uke!

fredag 25. mars 2011

El Camino del Rey, den skumleste stien i verden!



For en utrolig RÅ sti!!! Skikkelig skremmende, men sikkert helt fantastisk vakker...
Får lyst, men IKKE til å utfordre meg selv...
Jeg vet jo at jeg IKKE hadde turt å forsere enkelte av delene av stien, men det er jo gøy å leke med tanken, ikke sant?

Ha en flott helg der ute!

onsdag 23. mars 2011

Stabeistene som ALDRI gir seg...

Herregud for noen stabeist... Nå har det vært mildvær i mange dager, og som sikkert alle har fått med seg nyter jeg våren og været til det fulle... MEN det er noe stabeist som ikke tror og vil at vinteren skal slippe enda ser det ut til...

Her er hva jeg fikk øye på i morges!


Dette ser jo ganske skummelt ut hva? Og JA, de så ut som de balanserte på TYNN is... Enkelte steder hoppet de forsikig over sprekkene som var der...

Kvelden før så det nemlig slik ut:
MASSE SPREKKER!!!
Jeg trodde isen skulle være gått om morgenen, og i stede så jeg rådyrne der ute!







Men NÅ må de nok gi seg... For DENNE råken kan selv ikke de sprekingene hoppe over!!!
Dette er nemlig NÅTID! Stort flak på vei utover... Er vannet isfritt og tomt i morgen tidlig tro, eller er det kanskje et par bambier på svøm der da???

Ha en fin kveld der ute!

tirsdag 22. mars 2011

Sommerfuglpiken...

Da jeg var på jentelaget sov jeg over hos venninnen min. Utpå natten bikket jeg over i sengen jeg var tildeld og snorket sikkert høylydt for meg selv.
Uansett. Om morgenen våknet jeg litt ør i hodet muligens, men blid og fornøyd, kikket meg litt rundt på dette rommet som tillhører datteren til min venninne. Klokken var jo selvfølgelig alt for tidlig til å TENKE på å stå opp! Og plutselig, rett over meg fikk jeg øye på noe... Noe som fikk meg til å sett meg opp og våkne skikkelig... For der over meg hang et bilde jeg gjenkjente...
En håndmalt flis som jeg måtte ta ned fra veggen og titte bak. Jo, der sto det E. K. L. med sirlige bokstaver. Jeg ble så glad! E. K. L. Står for Else Køhl Larsen, og dette var min grandtante! Hun hadde ingen barn selv, så hun var liksom også en bestemor for meg og mine brødre. Hun elsket å male og hadde alltid et håndarbeide hun drev med. Denne flisen fikk venninnen min av meg for noen år tilbake, og jeg hadde glemt den helt.

SÅ KOSELIG AT DEN FORTSATT GIR GLEDE FOR ET BARN! Herlig!

søndag 20. mars 2011

Påsken starter tidlig i år...

...ihvertfall her i huset!


Ville nemlig ikke vente lenger, så nå har jeg hatt en kjøpsorgie i nye stearinlys, jaget mannen opp på loftet etter  fjordårsgamle påskeegg og gravd fram annen pynt. Fant to påskeharer i blomsterbutikken da jeg kjøpte miniildtopp, som jeg datt pladask for... DE MÅTTE BARE MED!! Det samme gjaldt "pladasken" som bare dukket opp i boden helt plutselig. Et av barna laget den for X-antall år siden... den er jo SUPER SØT!


Forrige helg kjøpte jeg trollhassel, så nå var det bare å pynte! Mangler bare å legge på påskeduken, men noe må jeg jo ha å pynte litt ekstra med når påsken VIRKELIG kommer!! ;-)


nyt våren! Og påskestemningen! Det gjør ihvertfall jeg;-)

lørdag 19. mars 2011

For en uke!!! Vi starter med forrige helg;-)

Dette har vært en utrolig fin uke må jeg si!


Forrige helg startet med at vi fikk besøk av min bror og min nevø. Det ble en sen kveld med mye "Mastermind" og latter, etterfulgt av en fantastisk skitur i solskinn og påskevær på lørdag.

På lørdagskvelden var jeg på jentelag hos min lengstkjente venninne, der vi tok med forskjellige retter. Det var spennende! Absolutt å annbefale! Jeg hadde med en salat jeg får skryt av, og friterte løkringer. Løkringene forsvant i gapet på sultene jenter, og flere lurte på hvordan jeg hadde laget dem... det er pinlig enkelt...

Her er oppskriften:

FRITERTE LØKRINGER

Litt tykke ringer av løk
Raps- eller solsikkeolje

En kopp  mel
2 ss maizenna
1 ss bakepulver
salt og pepper
vann (helst musserende)


Bland det tørre og ta i vann til det blir som vaffelrøre (litt tykk), klumper er greit.
Stekes i stekepanne med masse olje (skal flyte litt). Når det slutter å boble er det ferdig:-D


Ellers i uken har været vært helt fantastisk og jeg kost meg med  hvert sekund!

Som en fin avsluttning på uka fikk jeg telefon fra Gardinspesialisten her i Horten i går. Rullgardinen jeg hadde bestillt var kommet!! :-)
ENDELIG!

Her er den kommet opp:

Nå har vi hvite rullgardiner på alle vinduene i stuen, så jeg var rask med å plukke ned gardinene jeg hadde på dette vinduet... Alt til sin tid, også gardiner.... Og i denne stuen har de ikke noe å gjøre mer... Nei, nå er rullgardinenes tid kommet!

tirsdag 15. mars 2011

Morgenrød og kveldsbambi... (Igjen!)

Sto opp i dag til en vakker morgenrød utsikt... Vannet glitret og mye av isen var forsvunnet utover... Kunne ikke dy meg, så jeg løp og hentet kameraet... og her er det!

MÅTTE bare ta et kveldsbilde også... for der ut var det to Bambier denne gangen... På søndag lå det en hel gjeng av dem å slappet av ute på isen... akkurat litt for langt ute til at man kunne se dem på et bilde... desverre. Men her er ihvertfall to våghalser!

fredag 11. mars 2011

Tanker til Japan...

Våknet opp til nyheter utenom det vanlige i dag... Jordskjelvet på 8,9 og tsunami i Japan! Dette er jo helt ekstremt, men muligens har man lært noe siden sist når det gjelder varsling til andre steder... Får håpe det ihvertfall! Broren min og svigerinnen min reiste til Filippinene i går... For sikkerhets skyld har jeg sendt dem en melding... (Prøvde å ringe også, men telefonene var avslått.)

Det er godt at japanerne har tatt følger av at de bor i jordskjelvutsatte områder og bygget jordskjelvsikre hus. Ser på nyhetene at mange av husene står, på tross av skjelv og vannmasser! Men stakkars de menneskene som befinner seg mitt oppi det infernoet av vann, søppel og flammer som vises på alle nyhetskanaler nå!

 Krysser fingrene for dette arbeidsomme folket, som bor så altfor trangt i et jordskjelvutsatt område.

Nei, nå skal jeg lage KNEKKEBRØD. 

PS. Nå har jeg forresten hørt fra bror og svigerinne, de er akkurat framme og skal passe seg:-)

onsdag 9. mars 2011

Drømmen om hvite strender...

Ble litt inspirert av Hverdagslivet og Anne Karin... Hun satt blomster i glass-lyslykter i dag.
Ordentlig FIIINT!

Har lenge tenkt på den nydelige hvite sanden på Boracay og fått lyst til å gjenskape den i mer hjemmlige miljø.. Er ikke lett å finne hvit sand til salgs i Horten. De hadde det ikke i blomsterbutikker eller interiørforretninger, men en der tipset meg;

-"Prøv dyrebutikken..!"
-"HÆ??? Nei, KATTESAND bruker jeg ikke!!!"
Det var heller ikke det hun mente, hun tenkte mer på Akvariesand... Hihi..

Fant tilslutt fuglesand som var hvit (dette er vanlig sand og er uten lukt), og brukte skjellene jeg fant på stranden i Thailand sammen med en liten korall jeg fant på stranden i Boracay... Dette sammen med stearinlys og mini-påskeliljer...
Vet ikke om dette ble så VAKKERT (Da må du inn på Hverdagslivets blogg), men det gir en god følelse å kikke på dette... Drømmen om hvite strender og varmere tider kommer snikende på... Det er ihvertfall deilig!

Ha en fin dag! :-)

tirsdag 8. mars 2011

8 mars, mars, mars..

Er ikke en toggjenger... Men det er jo fint at våre mødere har kjempet for like rettigheter for menn og kvinner. Syns bare det er litt gammeldags nå liksom... og for å være ærlig...

JEG SAVNER HJEMMEMAMMAEN!

Det som før var verdifull tid sammen med mamma, søsken og nabobarn, i utelek og utforsking, har blitt til en tilværelse i en institusjon som skal, på en pedagogisk riktig måte, sette deg i lek og aktivitet. Dette sett fra et barns side... (som selvfølgelig ikke vet at det fins en bedre tilværelse).
Jeg spør meg om det virkelig er verdt å kjempe så hardt for barnehageplass til alle... Burde vi kanskje ikke heller se litt tilbake og gjenoppdage verdien av hjemmearbeidende foreldre?
Gjerne en far istede! Uansett, er nå min, helt egene, private mening at barn har det best hjemme, men det fordrer at det er andre barn rundt som de kan leke med... og hvis de andre er i barnehagen blir det jo litt trist...
Men herregud! Jeg har jo ikke småbarn, så hva hyler jeg om? Blir bare minnet litt på disse meningene i dag, på kvinnedagen, liksom:-) 

Nei, gratulerer med dagen, og glem likestilling, si heller: ja til LIKEVERD!

mandag 7. mars 2011

Fire ganger Bambi...

Da je gikk til jobben i dag fikk jeg øye på hele FIRE rådyr ute på isen! Selvfølgelig hadde jeg desverre ikke med meg noe kamera, men der og da hadde jeg mest lyst på en skikkelig rifle! Ja, det er sant! Ikke helt stuerent å blogge sånne drømmer muligens, hihi! Og jeg hadde nok IKKE brukt den, har aldri skutt på annet enn blink, men de dyrene SMAKER jo så digg da!!

Da jeg snakket med en annen på jobb fortalte hun at det ene dyret haltet. ENDA en god grunn til å nyte en deilig viltsteik spør du meg!
Jeg er visst blitt bortskjemt på alle Bambiene ute på isen her tror jeg...
 Her er han som ingen ville hatt på middagsbordet... Så med ham sier jeg bare god middag til dere alle der ute:-)

søndag 6. mars 2011

Helgetur på slalom...

Da er nok en fin helg over!

Har vært på hyttetur med svigerinner og svogere til Svarstad med innlag slalomdag på lørdag. På forhånd hadde vi ruslet litt opp i bakken til en fast plass vi pleier å ha i solen. Der gravde vi oss sitteplasser og bålplass.. klar til å ta imot oss når vi ønsket en pause i bakkene... Så da pausen kom var det  øl og jæger, og pølser og kylling på grillen...
Deilig!
Solen skinte og dagen var perfekt!

Solen skinner i dag også, så etter femmila nå skal vi UT på terrassen eller gå en tur:-)
Kos deg i solen, det skal jeg!

onsdag 2. mars 2011

OSL2O11 Kollen i tåke... (som vanlig)

Vi tok en "på sparket" tur til Holmenkollen og Ski-VM i dag. Ikke hadde vi billetter og vi visste at det var tåke der da vi dro hjemmenifra.... MEN det er jo gøy å gjøre noe sånn på impuls da!


Tok det som en tur rett og slett... Ulempen var at tåken hang tung over området, så vi SÅ ikke stort. Ikke engang Holmenkollhoppet så vi fra veien, så vi trøstet oss med at de som hadde billetter nok ikke så stort de heller...

Ruslet opp til Frognerseteren i håp om at det var satt opp en TV der, men nei... Kun en utrolig koselig peis var i gang...


Etterpå kjørte vi ned til byen og ruslet rundt og kikket på isskulpturer og salgsboder som var satt opp i anledning Ski-VM, Deretter avsluttet vi med å se på medaljeutdelingen...

Ordentlig fin dag!

tirsdag 1. mars 2011

Det er endelig MARS!!!

Jeg ELSKER denne måneden!!

Den første av tre nydelige vårmåneder er i gang nå, HELDIGVIS! Og igjen står noe godt foran oss. Vinterens kulde slipper taket og de siste snøfallene er det nå nesten noe krampeaktig over.

Nå venter jeg bare på å se den første hestehoven titte frem i veikanten... full av vinterens støv og skitt bretter den ut sine solgule kronblader og skinner fra grøften... Fins det en blomst som bærer med seg flere løfter enn den lille rufsetassen med det "gamle" navnet?

Tussilago Farfara.